Skip to main content

برج چندمنظوره CapitaSpring در سنگاپور که توسط شرکت‌های معماری BIG (گروه Bjarke Ingels) و Carlo Ratti Associati طراحی شده است، به‌عنوان برنده جایزه بین‌المللی آسمان‌خراش (IHA) 2024/25 اعلام شد. این آسمان‌خراش در میان ۳۱ پروژه در رقابت برجسته بود. برج CapitaSpring با ارتفاع ۲۶۰ متر، که در سال ۲۰۲۲ به‌طور رسمی افتتاح شد، به دلیل استراتژی منحصربه‌فرد خود در ادغام فضاهای باز و سبز در سراسر ساختمان شناخته شده است.

هیئت داوران در یازدهمین دوره جایزه بین‌المللی آسمان‌خراش (IHA) در بحث‌های گسترده‌ای درباره آینده ساختمان‌های بلندمرتبه با توجه به چالش‌های جهانی از جمله شهرنشینی و نیازهای جوامع پس از همه‌گیری شرکت کردند. آن‌ها بر معیارهایی مانند ارزش اجتماعی، پایداری، نوآوری در حل مسائل محلی و طراحی پایدار برای آینده تمرکز داشتند. رئیس هیئت داوران، کیم هرفورت نیلسن، بر اهمیت “سبزسازی”، “تراکم‌سازی” و استفاده حداکثری از سازه‌های موجود تأکید کرد و در نهایت به این نتیجه رسیدند که برج CapitaSpring نمونه‌ای بارز از این ایده‌هاست.

برج CapitaSpring به دلیل توانایی خود در ایجاد توازن بین منافع شهر و توسعه‌دهندگان خصوصی به‌عنوان “بهترین آسمان‌خراش جهان در حال حاضر” مورد ستایش قرار گرفت. این برج با ارتفاع ۲۸۰ متر، جایگزین مکانی شد که مدت‌ها مورد غفلت بود و اکنون شامل فضاهای عمومی مانند مرکز غذا و مناطق سبزی است که برای همه قابل دسترسی هستند. این رویکرد مشارکتی، همکاری موفقیت‌آمیزی میان چارچوب برنامه‌ریزی شهری و چشم‌انداز توسعه‌دهندگان را نشان می‌دهد.

هیئت داوران به این نتیجه رسید که این پروژه به دلیل توانایی در ایجاد تعادلی میان فضاهای شهری راحت، افزایش تراکم و حضور فضای سبز، نمایانگر مسیری جدید برای سازه‌های بلندمرتبه است. این جایزه به‌طور رسمی در مراسمی در کلیسای Paulskirche فرانکفورت اهدا شد و برایان یانگ از شرکت BIG و گریگوری چوآ، نماینده CapitaLand به‌عنوان توسعه‌دهندگان برج، در این مراسم حضور داشتند.

بیارکه اینگلز گفت:«امروز با برج CapitaSpring قصد داشتیم آسمان‌خراش را به‌عنوان گسترش عمودی یک شکل منحصربه‌فرد از شهرنشینی استوایی سنگاپور بررسی کنیم. با جدا کردن خطوط عمودی نمای برج، دسترسی و دید میان داخل و خارج ساختمان امکان‌پذیر شده و ظاهر کلاسیک پرده‌نما به شکلی تبدیل شده که جذاب‌تر، دعوت‌کننده‌تر و قابل‌دسترس‌تر است. این حرکت ساده، نقش اجتماعی آسمان‌خراش را به‌طور اساسی بازآفرینی می‌کند.»

برنده این جایزه به تغییری در طراحی آسمان‌خراش‌ها اشاره دارد که بر اولویت‌های در حال تحول در معماری شهری تأکید می‌کند. آسمان‌خراش‌های مدرن به طور فزاینده‌ای از نماهای هوشمند و عناصر طراحی غیرفعال استفاده می‌کنند. علاوه بر این، این سازه‌ها با ارتقاء فضاهای عمومی و انتقال آن‌ها از سطوح سنتی همکف به پشت‌بام‌ها یا سکوهای بین ساختمان‌ها، چشم‌اندازهای شهری را بازتعریف می‌کنند.

#گالری:

ارسال پاسخ